Met m'n pa

Woensdag 4 september 2014

Het was er dit jaar nog niet van gekomen dat ik/we met ons bootje 'Pinkepanke' zijn gaan varen/vissen. Gelukkig hebben we weer een mooie periode qua weer en heb ik een beetje rust gevonden om naast werk en klussen ook aan andere dingen te denken. M.a.w. ik initieer weer uitjes voor mezelf en samen met een ieder die daar ook zin an heeft.
's ochtend vroeg

Het moest gebeuren op de Zaan. Natuurlijk hebben we hier eerder gevist en dan met name op Snoekbaars. Nu wilde ik vanuit de boot ook een keer grote slijmerige platten en karpers proberen te verschalken. De warme uitlaten van fabrieken en bij overslag van goederen, van bijvoorbeeld mais, zijn hotspots. Op deze locaties op zo'n groot water als de Zaan zouden vissen gecentreerd moeten liggen.
Bewapend met vastlood hengels, pen hengel en verticaal hengels, volgens mijn pa 'op en neer' hengels, gingen we achter de schubben aan. Het weer was lekker, het gezelschap oergezellig, de versnaperingen goed, het drinken koud, het aas vers, maar de vissen nergens te vinden.
Verschillende locaties zijn bezocht, bevoerd en bevist, maar op wat kleine tikkies van klein grut na, konden we geen behoorlijke vis haken. Zelfs op een stek die door een truckchauffeur geregeld bevist werd, waarbij hij volgens zeggen standaard karper vangt, bleek er geen vis aanwezig. Volgens de chauffeur waren ze winkelen, blijkbaar allemaal dameskarpers en was het 'helemaal K.T!'
Vervolgens zijn we over gegaan op het 'op en neren'. Niet met de verwachting dat dit heel veel beter zou gaan. Zeker niet omdat mijn accu overleden is en de electromotor dus ook niet gebruikt kon worden. Driftend op de wind probeerde we de glasogen te doen toebijten. Dit lukte eenmalig, vlak voor een grotere roofvis (zie achtergrond).
De vangsten waren dan wel niet om over naar huis te schrijven, maar de vaar/vis trip was evengoed erg geslaagd. Lekker bijgepraat in het zonnetje en toch lekker bezig geweest om een vissie te vangen.

Grtx, FER

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk zo met je vader een dagje op de boot. Ach en de vangsten komen een andere keer wel weer.

    Gr Koen.

    BeantwoordenVerwijderen