Je neemt ze mee... deel 4


Woensdag 6 juli


Ondanks eerdere verwoedde pogingen was het Edwin nog niet gelukt om een karper uit het Cramwinkel nat op het droge te trekken. Vanavond moest dat dan maar eens gebeuren. Geïnstalleerd met ieder twee hengels uitgerust met dobbers met kikkererwten en wormen. Zoals eerder gemeld had ik één van de twee hengels niet uitgerust met een dobber maar met een ouderwetse rood-witte waker met een fluor carbon onderlijn waar enkele loodkorrels op bevestigd waren om deze lijn strak op de bodem te houden. Deze hengel is dus opgetuigd zoals we vroeguh op de paling gingen vissen.

Ondanks dat de wind gunstig stond, d.w.z. recht op onze stekken bleef de activiteit van azende vis achterwege. Wellicht vanwege de ontstane gezelligheid nadat René even kwam buurten en er daarmee toch de nodige rumoer door ons geproduceerd werd. Nadat René vertrokken was bleef het echter nog steeds bijzonder rustig. Daarom ben ik even een rondje om gegaan, om het water af te speuren naar azende vis. Terug lopend naar onze stek was Edwin opeens druk doende met mijn hengel met de waker. De hengel vertoonde een mooie parabool en Edwin stond uiterst geconcentreerd een karper te drillen. Strak van de adrenaline en met een grote grijns.
Zou het dan toch gaan lukken? De karper bleef maar knokken en run na run ging ie er vandoor. Uiteindelijk werd ie met het nieuwe tweedelige geplastificeerde landingsnet van Savage Gear veilig op het droge geholpen. Edwin kon met een mooie 67 cm lange karper met grote schubben poseren. Als een kind zo blij, super!
Alles wat er naderhand aan leven voorbij kwam was een klein veldmuisje met grote oren, geinig.


Nog een plaatje van deze karper omdat ie zo mooi is ;-)

Grtx,


FER

1 opmerking:

  1. Hoi FER,

    Palingvissen roept bij mij altijd jeugdherinneringen op :)

    Fluorcarbon gebruik ik ook geregeld. Strak over de bodem bevalt mij dit prima!

    Leuk dat Edwin deze keer succes had!

    Groet,

    Koen.

    BeantwoordenVerwijderen