Je neemt ze mee....

Dinsdag 14 juni

Nadat we alle ins en outs van het komende vriendenweekend besproken en afgestemd hadden was er nog een klein uurtje voor zonsondergang om de Zeelt achter de schubben aan te zitten. Zodoende zijn Frans en ik naar de hotspot getogen en hebben we z'n hengel opgetuigd met dobber, uitloding waarbij er 10 cm lijn tot de haak op de bodem ligt en een Frolic brok. Zoals gebruikelijk was er veel activiteit  van klein grut in het water en op de stek. En er bleek in het begin ook een grote Snoek te liggen die zich kenbaar maakte door een flinke water verplaatsing en een bellengordijn na zijn aanval op de aangetrokken vis.
De dobbers wilde maar niet mooi wegtrekken door een kneiter van een vis dus besloten we dat we om half elf, omdat het zicht steeds slechter werd, zouden opbreken. Klokslag half elf kreeg Frans alsnog een mooie wegtrekker en het geweld barste los door een mooie strijdlustige Zeelt. Hij jekkerde lekker door de slip heen en na het beter afstellen van de slip en het uitdrillen werd een mooie 40 cm mannelijke goudgroene jetser geland.


Blij als een ... en terecht want het was lang, erg lang geleden dat Frans zo'n mooie vis gevangen had. Natuurlijk was het pure kunde en klasse en had het niets met geluk of de aangelegde stek of instructie te maken. ;-) Nou ja, je neemt ze een keer mee ..... maar het is mijn vriend natuurlijk van harte gegund.

Omdat ie zo mooi is, d.w.z. de vis, nog een plaatje.

Grtx,

FER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten