Windy Ireland

Weekend van 20 mei

De jaarlijkse vistrip ging dit keer naar Ierland. Vliegen op Cork, met de auto naar Kinsale en vanuit hier met een charter of sloep de zee op. Natuurlijk is de trip ver van tevoren geregeld en maar goed ook want het vliegtuig was afgeladen, zowel heen als terug. De vraag in Ierland is altijd hoe zal het weer zijn? Droog en zonnig met weinig wind of toch Iers weer, nat en donker met veel wind. De bedoeling was om 3 dagen te gaan vissen. Uiteindelijk hebben we inderdaad drie dagen gevist, maar gevangen?!


Zaterdag zijn we vanuit Courtmacsherry met een charter boot de zee opgeweest.
D.w.z. kort onder de kust want er stond te veel wind om op de open zee te vissen. Omdat de Makrelen momenteel niet aanwezig waren kregen we ingevroren Makreel mee die we in stukken op de haak zette en op de bodem, ongeveer 4-5 meter diep, aanboden.
Louis pakte de eerste Dogfish. Daarna Just één en Mathijs ving een mooie Geep. Uiteindelijk ving Louis nog een haaitje en toen was de koek op.

 

Ondanks dat ik op verschillende manieren, met dropshot, met pilker, met blinker en vliegen, slepend, noem het maar op getracht heb een aanbeet van welke vis dan ook te forceren, heb ik geen vis gevangen. Sterker nog, ik heb zelfs geen enkele aanbeet gehad.
De volgende dag stond er teveel wind om uit te varen, de dag er op ook maar toen hebben we ’s middags nog geprobeerd om vanaf het strand met ongeschikt materiaal iets aan de haak te slaan. Geen succes.
De laatste ochtend leek de wind te zijn afgenomen. Vanuit Courtmacsherry hebben we een sloep gehuurd en nogmaals getracht een vissenkop uit het sop te trekken maar ook dit was wederom geen succes, ook nu weer erg veel wind.
Ondanks dat de vangsten bedroevend slecht waren hebben we een onwijs gezellig weekend gehad en ook nog het een en ander van Ierland gezien.

Grtx,

FER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten