Stinke Vuil

Zondagochtend niet al te vroeg samen met mijn pa naar de Purmer Ee oftewel het Stinke Vuil getogen. Het voorjaar lijkt al bijna zomer, dus was het bijzonder goed toeven aan de waterkant. Het doel was om vandaag veel en het liefst groot te vangen met de focus op de grote platten.

Met de winkle Pickers hadden we van kiet af aan aanbeten maar het was goed zichtbaar dat dit voornamelijk klein grut betrof. Korte venijnige trillingen op de top alsof er elektriciteit op stond of soms een korte snelle tik waarbij aanslaan geen zin had. Ondanks dat zijn we meerdere keren toch verleidt om de aanbeten te verzilveren. Dit is natuurlijk ook geregeld gelukt met als gevolg mooie maar kleine Blankvoorns of Kolblei’s. Daarnaast zijn er zelfs Baarzen en een Schele Pos gevangen waarvan de aanbeten ook zichtbaar waren op de gevoelige toppen van de hengel.

De enkele aanbeten van de grotere jongens waren prima te onderscheiden en leverde een 3-tal mooie grote Blankvoorns op van respectievelijk, 25, 27 en 28 cm. Mijn pa had de grootste te pakken. ;-(


De grootste en enige Brasem van de ochtend mocht ik bijschrijven. Een 47 cm lange en bijzonder dikke Brasem die zijn beste deed om uit de reikwijdte van het net te blijven.


Met het zonnetje in de rug en bijzonder veel activiteit onder water was het weer top aan de waterkant.

Grtx,

FER

2 opmerkingen:

  1. Lekker een dagje vissen met je Pa, leuk zeg! En wat een mooi water hebben jullie daar!

    Groet,

    Koen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zekers, barst van de vis. Het was jammer genoeg maar 2,5 uur voordat we thuis weer acte de presence moesten geven.

    Grtx,
    FER

    BeantwoordenVerwijderen