Het onderzoek, deel 2


13-02-2011

Om het eerste onderzoek te bevestigen moest er weer geïnvesteerd worden in een vervolg sessie. Om de uitdaging zo groot mogelijk te houden wilde ik graag een sloot buiten mijn wijk bevissen. Dagelijks rijd ik op de A7 langs Neck, waar voor mij een paar maagdelijke sloten lagen om ontsnoekt te worden. De rood/zilveren Fat Fooler was wederom het kunstaas van keuze omdat de sloten hier heel ondiep zijn. Auto geparkeerd, pet op, statief op de rug, pukkel gevuld met tang, meetlint, kunstaas-redder, reserve titanium onderlijnen en reserve kunstaas en aan de slag.
Bij de eerste de beste sloot was het al raak. Een flink aan beide flanken beschadigde Snoek pakte gretig het kunstaas en ging flink te keer. Waarbij hij meerdere vluchtpogingen deed en veelvuldig om zijn as draaide. Helaas voor deze Snoek mocht dit niet baten en kon hij netjes geland en onthaakt worden voor de foto.

De sloot werd doorkliefd door een weg en aan de andere kant van de weg ben ik verder gaan vissen. Niet veel later wederom op de kop van de sloot slurpte een Snoek de volledige Fooler naar binnen. De achterste haak zat netjes rond een kieuwboog en was niet lastig te onthaken als mede de voorste dreg.
Deze Snoek had ook een duidelijk kenmerk waardoor deze een volgende keer wellicht weer herkent kan worden. De onderzijde van de staart was iets vergroeid en afgeplat.

De rest van de sloot was dusdanig ondiep dat er eigenlijk niet behoorlijk over een afstand gevist kon worden omdat de dreggen iedere keer volliepen met bladeren of groene algen.

Daarom verder gelopen naar de sloot voor de Karwei bouwmarkt tegenover de Neckslag. Geen punt voor Karwei zou je zeggen.
In de kraakheldere sloot tussen de ingang en de uitgangsbrug van Karwei pakte een mooie vette Snoek vraatzuchtig het aas en kon na een relatief lange dril op de gevoelig plaat vastgelegd worden. Ook deze Snoek had weer een duidelijke afwijking van zijn verenpak want in de buurt van de aarsvinnen had deze Snoek een oude herstelde wond.

Onderstaand nog een close up van de vinnen van de drie Snoeken. Ondanks dat de patronen van de vinnen verschillen, is het eigenlijk niet haalbaar zonder identificatie apparatuur om alle Snoeken visueel van elkaar te kunnen onderscheiden als een zelfde Snoek nogmaals gevangen wordt. Andere kenmerken zoals beschadigingen of misvormingen lijken betere opties.







Wie weet zal ik door het vastleggen van deze afwijkingen in de toekomst nogmaals dezelfde Snoek vangen en herkennen maar dan 50 cm langer en 5 kilo zwaarder.

Grtx,

FER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten